Home

Achtergrond

Boete voor misbruik kaasmerk Old Amsterdam

Een kaashandelaar uit Wijk en Aalburg is door de voorzieningenrechter in Den Haag beboet voor het misbruik van de merknaam Old Amsterdam.

Dit meldt Westland Kaas uit Huizen. Het bedrijf is producent en merkhouder van OLD AMSTERDAM kaas. Het wordt regelmatig geconfronteerd met namaak van haar merk OLD AMSTERDAM, met name door marktkooplui.

De voorzieningenrechter in Den Haag heeft na klachten van Westland op 1 december 2009 aan een marktkoopman uit Wijk en Aalburg een verbod opgelegd om voor niet-originele OLD AMSTERDAM kaas aanduidingen als OUD AMSTERDAM of OUDE AMSTERDAM te gebruiken. De rechter is van oordeel dat daarmee inbreuk wordt gemaakt op het merk OLD AMSTERDAM, niet alleen doordat er verwarring optreedt maar ook doordat afbreuk wordt gedaan aan het onderscheidend vermogen en de reputatie van het merk.

De marktkoopman moet ophouden met het gebruik van deze aanduidingen op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per dag. Verder moet hij de proceskosten van ruim 6.000 euro betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.