Home

Achtergrond 9 reacties

Boeren halen ruim € 30.000 op voor Serious Request

Melkveehouders uit heel Nederland hebben met de verkoop van chocolademelk ruim 30.000 euro opgehaald voor Serious Request.

Vanaf 8 november hebben de veehouders in het kader van de publiekscampagne Melk. Da’s belangriek! op meer dan 180 evenementen in heel Nederland chocolademelk verkocht. Vanaf vrijdagavond 18 december tot en met vandaag hebben de melkveehouders dag en nacht chocolademelk verkocht aan de vele tienduizenden bezoekers van het Glazen Huis in Groningen.

Melk. Da’s belangriek is een initiatief van de drie LTO-organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB en Nederland Bloeit. De campagne mikt op het verder versterken van het imago van zuivel en de melkveehouderij. Tijdens de publiekscampagne verkochten melkveehouders uit het hele land melk en chocolademelk aan burgers. Het verkoopmoment werd benut om met de burgers te praten over het belang van de Nederlandse melk voor welvaart en welzijn. FrieslandCampina is sponsor van de publiekscampagne.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  michel

  Harstikke super !!! Goeie pr ook want de melkveehouders kwamen ongeveer elke twee uur langs met een cheque. Dit moeten wij meer doen als landbouw. Graag wil ik dan ook bigchallenge even noemen. Varkenshouderij in strijd tegen kanker. Neem even een kijkje op <> en vergeet niet te doneren :-)

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ik vind dit smakeloos. Het gaat over malaria in de derde wereld en jawel hoor: chocolademelk! Het ontbrak er nog maar aan dat er geen negerzoenen ( tites négres) werden uitgevent! Alledaags racisme en dat op de Ossenmarkt. Stelletje Grunderen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Heren en dames melkveehouders. Ik heb Wipstaartje zojuist over de knie gelegd en gekasteid. Dat leverde inderdaad veel morsmelk op, maar zo heeft een staartje niet te wippen als noodlijdende veehouders hun melk over Afrika's door muskieten geteisterde akker laten vloeien. Ik heb De Glazen Kooi op de voet gevolgd en- los van het feit dat er 6 miljard mensen teveel zijn op deze aardkloot- niets dan lof voor jullie genereuze donatie aan dit project.

 • no-profile-image

  Patrick

  Hoorde jullie vandaag op 3FM, geweldig om als melkveehouders eens op zo'n positieve manier in t nieuws te komen, deelnemers bedankt!

 • no-profile-image

  michel

  sorry moet zijn <>

 • no-profile-image

  ?

  Tjonge tjonge, zelfs met kerst weet wipstaartje een positief verhaal van veehouders, die het niet ruim hebben, zo neer te slaan. Voel je al een grote jongen?
  Netjes van de collega veehouders in Nederland.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  ?.? wat ben jij voor een koekenbakker? Ik een jongen? Laat je nakijken prostaatboy. Ik geef méér melk dan jouw quotum lief is. Zonder pseudo-koloniale toevoegingen. Welterusten!

 • no-profile-image

  michel

  Zucht..... <> is het enige en juiste internet adres.

 • no-profile-image

  rossum

  goede humanne campanje volgend jaar weer

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.