Home

Achtergrond

'Bodyscan en privacy kunnen goed samengaan'

De bodyscan die minister Ernst Hirsch Ballin wil inzetten op Nederlandse luchthavens, houdt niet per definitie een schending van de privacy van passagiers in.

Volgens het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) kunnen veiligheid en privacy in dit geval heel goed samengaan, als maar de juiste technologie wordt gebruikt. Dat zei een woordvoerster van het CBP vandaag.

"Technologie kan juist meehelpen bij het beschermen van privacy. Bijvoorbeeld doordat er geen beambte meer hoeft mee te kijken.'' Er bestaan systemen waarbij de computer zelf 'kijkt' of er aan het lichaam en de kleding van een passagier onregelmatigheden zijn. "We hebben op dit moment geen aanleiding te denken dat de bodyscan een inbreuk op de privacy vormt'', aldus de CBP-woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.