Home

Achtergrond 2 reacties

Blank kalfsvlees stabiel

De handel in blank kalfsvlees is rustig. De prijzen zijn de laatste vijf weken onveranderd blijven steken op €4,56.
Ondanks dat er de laatste twee weken een aantal slachtdagen zijn wegvallen door kerst en oud en nieuw is er toch volop geslacht. De afgelopen feestdagen vielen op voor de slachterijen gunstige dagen. Doordat er in december meer vraag naar blank kalfsvlees was hebben de slachterijen dan ook volop geslacht. Hierdoor zijn de prijzen niet gestegen. Het aanbod in deze eerste week van januari zal een stuk lager liggen doordat in december veel kalveren jong geslacht zijn. In de stallen liggen nu veel jonge dieren die nog niet klaar zijn om af te leveren. Doordat er ook iets minder vraag is naar blank kalfsvlees is vraag en aanbod in balans en zal de prijs de komende week stabiel blijven.

prognose:

Blank stabiel, rosés stijgend.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    vrij en zelfstandig

    Om te voorkomen dat alle rosemesters hun slachtrijpe kalveren te goedkoop afgeven aan de slachterijen, zou het objectief gerechtvaardigd zijn van "Boerderij" als nu ook vermeld zou worden dat de prijs deze week explosief naar 3,05 is gegaan vanwege een enorm klein aanbod van slachtrijpe dieren.

  • no-profile-image

    diezel

    hallo "vrij en zelfstandig" de prijs van rose is niet omhoog gegaan om een enorm klein aanbod maar door een emotionele handelaar die veel eigen rose kalveren klaar heeft staan en daarmee de prijs wil opschroeven . (als hem dat lukt heeft ie groot gelijk)

Of registreer je om te kunnen reageren.