Home

Achtergrond 3 reacties

Bijna 2 miljoen ton graan in interventie

In de EU is tot eind vorige week 1,97 miljoen ton graan aangeboden voor interventie.

Het gros daarvan, bijna 1,8 miljoen ton, bestaat uit gerst. De rest is tarwe. De Europese Commissie heeft 239.554 ton gerst overgenomen. Duitsland heeft 700.000 ton gerst aangeboden voor opkoop door Brussel, verreweg de grootste hoeveelheid die door een lidstaat is aangeboden.

De handelaren en de telers bieden veel gerst aan voor interventie omdat er weinig vraag is naar gerst. Volgend jaar in juli verandert het interventiesysteem.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Optimist

  Sinds de oogst ,toen de prijs op een dieptepunt was is de prijs net als voorgaande jaren elke week weer gestegen. En de HANDEL vaart er wel bij.

 • no-profile-image

  Han

  Ik kan de boer wel begrijpen, hij moet verkopen. Er staat een hijgende bankdirecteur achter hem om de rente en aflossing te incasseren. Deze gerst in Brusselse pakhuizen zit daar rustig om bij de eerste de beste markt verbetering, prijsdrukkend op te treden.
  Zo houdt je weerbarstige boeren, die denken dat meer produceren de oplossing is aan het werk voor een honger loon.

 • no-profile-image

  gert

  Enkele weken terug was er nog een conferentie in Milaan over de situatie van honger in de wereld met name in Afrika,daar was de VN , de FAO en veel regeringsleiders,ze maakten zich weer ernstig zorgen,zo hebben die bobo,s het er maar druk mee,natuurlijk weer uitgebreid dineren

Of registreer je om te kunnen reageren.