Home

Achtergrond

Bewoners achterstandwijken minder gezond

Ruim een op de zes inwoners van de vier grote steden ervaart de gezondheid als matig of slecht.

In achterstandswijken is dat zelfs bijna een kwart. Dat blijkt uit een gezamenlijke enquète van de GGD'en van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht waarvan de resultaten donderdag zijn bekendgemaakt.

In het voorjaar van 2008 hebben de gezondheidsdiensten van de vier grote steden voor het eerst gelijktijdig en op uniforme wijze gegevens verzameld over de gezondheid van de inwoners. In totaal hebben 40.000 mensen van 16 jaar en ouder een enquêteformulier ontvangen. Ruim de helft van hen deed mee aan het onderzoek.

De helft van de ondervraagden gaf aan minstens één chronische aandoening te hebben. Twee derde wordt daar naar eigen zeggen door belemmerd in dagelijkse bezigheden thuis, op school, op het werk of tijdens de vrijetijdsbesteding. Ook die percentages liggen in achterstandwijken hoger.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.