Home

Achtergrond 2 reacties

Bevolkingsdaling biedt platteland ook kansen

Het platteland lijdt onder bevolkingsafname, vergrijzing en daling van het aantal jongeren, waardoor voorzieningen versneld verdwijnen en onroerend goed minder waard wordt.

De bevolkingsdaling biedt echter ook kansen, vindt de Raad voor het Landelijk Gebied. De raad ziet vooral mogelijkheden voor het verbeteren van de kwaliteit van het landelijk gebied, meer groen en minder milieuvervuiling. Daarvoor is een grondige herziening van het beleid nodig, staat in het advies Kansen voor een krimpend platteland. Vertegenwoordigers van het ministerie van LNV en de tien grootste plattelandsgemeenten kregen het vandaag in Elburg overhandigd.

Om alles in goede banen te leiden moet de overheid sturen. Zij moet het platteland op de agenda zetten. Niet alleen in het algemeen, maar ook op maat voor specifieke vraagstukken in een bepaalde regio.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Boeren pas op je tellen. Plattelands verbetering staat gelijk aan meer GROEN en minder MILIEU VERVUILING. M.a.w minder activiteiten zoals intensieve dierhouderij en openbaar vervoer, gekoppeld aan duurdere auto kilometers. Gevolg een nog grotere leegloop.

  • no-profile-image

    Han

    Voor meer groen is het nodig dat er meer grond vrij komt. Ik denk dat er huisplaatsen vrijkomen, de landbouw grond zal in gebruik blijven bij de boeren die overblijven. Wordt het meer groen en natuur, gaat de ontvolking nog sneller, want dan worden ook de boeren weg gepest.

Of registreer je om te kunnen reageren.