Home

Achtergrond

Betoging Zwitserland tegen minaretverbot

Enkele honderden mensen hebben zaterdag in de Zwitserse hoofdstad Bern tegen het minaretverbod gedemonstreerd.

De betoging verliep zonder incidenten. De organisatoren hadden op duizend deelnemers gerekend.

Het protest was een initiatief van de centrale raad van moslims in Zwitserland. De betoging volgde op een referendum eind vorige maand, waarbij een duidelijke meerderheid van de Zwitsers zich uitsprak tegen de bouw van nieuwe torens bij moskeeën.

De radicale Duitse islamitische prediker Pierre Vogel mocht niet meedoen in Bern. De Zwitserse autoriteiten hadden hem vrijdag de toegang tot de alpenrepubliek geweigerd. Zij vreesden dat Vogel een bedreiging is voor de publieke veiligheid en orde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.