Home

Achtergrond

Besluit over herbevolking geitenbedrijven in januari

Begin januari bespreken minister Verburg en LTO hoe snel geruimde geitenbedrijven weer kunnen worden bevolkt.

Dat is een van de belangrijkste afspraken uit het overleg tussen minister en de LTO-top dat aan het eind van deze middag is gevoerd.

"Het belangrijkste van deze bijeenkomst is dat we een aantal knelpunten hebben geagendeerd voor verdere bespreking in januari", aldus voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland na afloop van het overleg op het ministerie van LNV.

Op dit moment is onduidelijk wanneer en onder welke voorwaarden bedrijven een herstart kunnen maken. "De belangen van volksgezondheid spelen daarin een overwegende rol’", zo is Maat gebleken tijdens het gesprek.

Ook een tegemoetkoming voor vervolgschade (leegstand) is aan de orde geweest, maar een oplossing daarvoor is niet gevonden. De bijstandsregeling voor zelfstandigen is voorlopig het enige.

Er is ook teruggekeken op de eerste ruimingen deze week. Volgens Maat kwamen daar de ruimingscapaciteit en de privacy van de geitenhouders bij aanwezigheid van pers als belangrijkste knelpunten aan de orde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.