Home

Achtergrond

Belgische wegen scoren goed

De Belgische wegen scoren goed op de Europese risicokaart. Dat meldt de Belgische automobilistenclub Touring.

Dat is opmerkelijk want bij Nederlandse automobilisten hebben de Belgische wegen geen beste reputatie. "Recent is er veel verbeterd aan onze wegen. Het beleid van de laatste jaren werpt zijn vruchten af'', aldus een woordvoerder van Touring. In het kader van een Europees onderzoek werden wegen in vijftien landen geëvalueerd. Op de risicokaart is per land te zien op welke wegen veel dodelijke ongelukken gebeuren. België scoort goed maar Nederland en Zwitserland doen het nog beter.

Goed aangelegde en onderhouden wegen zorgen voor minder ongelukken. De Europese organisaties, waaronder de ANWB, pleiten daarom voor een Europese campagne voor veilige wegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.