Home

Achtergrond

Belgische militairen vervolgd om wangedrag

Twee Belgische paracommando's zijn op nonactief gezet omdat ze jongere medesoldaten hadden toegetakeld bij wijze van ontgroening.

Tegen hen loopt een strafrechtelijk onderzoek. Ook minister van Defensie Pieter De Crem heeft een onderzoek gelast. Dat meldde de Vlaamse krant De Morgen vandaag.

De twee militairen zouden hun jongere collega's enkele maanden lang systematisch hebben gepest en geslagen. Als gevolg van deze 'ontgroening' hebben de slachtoffers het leger verlaten. Het wangedrag kwam aan het licht tijdens hun exitgesprek.

Volgens De Morgen zijn agressieve ontgroeningspraktijken schering en inslag in het Belgische leger. Van de achthonderd militairen die vorig jaar voortijdig vertrokken, zou een derde dat gedaan hebben wegens 'ongepast gedrag van het kader'. De chefstaf van het Belgische leger Charles-Henri Delcour heeft in een vertrouwelijke nota zijn commandanten opgeroepen om waakzaam te zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.