Home

Achtergrond 7 reacties

België: Q-koorts op 7 van 55 gecontroleerde bedrijven

Het Belgische voedselagentschap FAVV heeft bij zeven van 55 gecontroleerde bedrijven Q-koorts vastgesteld.

Het FAVV benadrukt dat de situatie in België niet vergelijkbaar is met die in Nederland. Het agentschap heeft de betrokken bedrijven geïnformeerd. Van de besmette bedrijven moet de melk eerst een hittebehandeling ondergaan, voordat het kan worden verwerkt in kaas.

Verder moeten bedrijven hygiënemaatregelen treffen om verspreiding van de bacterie te voorkomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  Belgie is nog net zo gek als gezegd word.
  Hier kan Nederland een voorbeeld aan nemen.

 • no-profile-image

  Patrick

  Hoe pijnlijk die constatering ook is bij de Belgische bedrijven, ik wens de FAVV veel wijsheid toe. Ik hoop dat er rustig, maar met veel inzicht en wijsheid gehandeld wordt. Goed de problemen geanalyseerd worden, problemen geisoleerd worden, op tijd aanpassingen worden gedaan bij juiste monitoring. Goed en belangrijk om gelijk wel te zeggen dat de situatie niet met Nederland te vergelijken is, omdat je dan zelf kan beslissen hoe te handelen. Anders heb je gelijk figuren van Nederland op ambtelijk niveau aan de telefoon die zeggen dat een eenduidig beleid moet geschieden, dus hetzelfde overkill reactie moet gebeuren als Holland. Belgie laat aub zien dat het ook ANDERS kan. Het kan ook anders daar ben ik van overtuigd, je gaat niet zwangere levende wezens doden die op het punt staan om hun voldragen vruchten geboren te laten worden aan de hand van 1 melktank onderzoek.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zo idioot is dat niet Spotvogel. Het CDA heeft ons hele land verkocht aan het grootkapitaal en dat heeft met Brussel niks te maken. Want dankzij hén is Brussel er!

 • no-profile-image

  debusschop

  als ge naar de huis dokter gaat dan vinden ze altyd iets ik ben gisteren nog geweest .het duurt niet meer lang of ze vinden het doe het stop virus uit en dat is voor iedereen.
  ik vind het spijtig dat alle landbouwers zo machtig loos staan .mmar ze beseffen niet dat ze ook zonder werk vallen. en dan?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Natuurlijk is de situatie wél vergelijkbaar, maar dit soort agentschappen dekken elkaar politiek ook altijd. Maar wat zei Piet Vantemsche onlangs ook alweer? Zie maar eens onder "voedselagentschap zet vraagtekens bij ruimen geiten"

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het idiote van die hele ruimingtoestand is, dat Den Haag dit allemaal volledig buiten Brussel om doet. Alle andere EU-landen snappen niks van Verburg en Klink en we slaan op deze manier een figuur als modder. En waarom? Om in het geniep een hele sector te saneren!

 • no-profile-image

  neder

  wij Nederlanders moeten er maar aan wennen dat de overheid erop uit is de veehouderij in nederland naar de knoppen te helpen, ze moeten zich diep schamen hoe ze met deze sector omspringen. bovendien weet men nog helemaal niet exact wat de ziekte inhoud, dus dan alles maar afmaken.... heel triest!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.