Home

Achtergrond 1 reactie

Belgen drinken meer melk

De verkoop van melk in België is in de eerste negen maanden van dit jaar met 1,8 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam), zo meldt Veeteelt. Toch gaven Belgische consumenten minder geld aan melkl uit, omdat de melkprijs in de winkel lager was dan in 2008.

Uit het onderzoek van Vlam blijkt dat vooral jonge alleenstaanden meer melk zijn gaan drinken. Volgens Vlam is de toegenomen consumptie te danken aan zijn campagne 'Melk. En je kan tegen een stootje'.

In Nederland daarentegen daalde de melkconsumptie sinds 2000 per hoofd van de bevolking van 63 naar 60 kilo per persoon per jaar. Het Productschap Zuivel heeft hier volgens Veeteelt geen verklaring voor. "Mogelijk heeft de consument melk vervangen door andere dranken. Dat kunnen ook zuiveldranken anders dan volle, halfvolle en magere melk zijn." Het Productschap vindt de daling niet schokkend. "Bij een daling van 10 kilo is er pas echt wat aan de hand."

Eén reactie

  • no-profile-image

    EPPO

    Oei, das goed nieuws voor de EMB. Misschien kan de DDB ook met een reclame campagne komen. Dan wordt hun leden geld een keer nuttig besteed.

Of registreer je om te kunnen reageren.