Home

Achtergrond 1 reactie

Belaagster paus vermoedelijk niet vervolgd

De vrouw die vorige week paus Benedictus XVI belaagde, wordt vermoedelijk niet aangeklaagd.

Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA vandaag. Een rechtbank in Vaticaanstad zal de 25-jarige Susanna Maiolo waarschijnlijk vrijspreken, meldde het persbureau op gezag van bronnen binnen het Vaticaan. De vrouw sprong donderdagavond kort voor de middernachtmis in de Sint Pieter over een versperring en probeerde zich op de paus te storten. Ze werd tegengehouden, maar in de tumult kwam de 82-jarige kerkvorst ten val.

Vrijspraak is "de meest waarschijnlijke hypothese'' in verband met de mentale gezondheidsproblemen van de vrouw, aldus een bron. Italiaanse kranten berichtten maandag dat de vrouw, die de Italiaanse en Zwitserse nationaliteit heeft, de paus wilde verzoeken zich in te zetten voor de armen van de wereld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frans J. M. Hendriks

    Om met Gereard Cox te spreken: 'Dan had je eens in vroeger eeuwen moeten komen..' Dat dit instituut van haar kerkschatten en gebouwen of aandelen in wereldlijke zaken zal afstaan voor de armen is een bijna ondenkbare zaak. eeuwenlang heeft dit instituut zich verrijkt uit de opbrengsten van de belastingbetalers. Een grote roversbende was het daar op Vaticaanse grond, of op Mars heuvel. Nu gaat het minder met vuur en zwaard, maar met witte boorden criminaliteit. Na de 2e wereldoorlog hadden daar sommigen een goed inkomen met het regelen van vluchtwegen voor de Duitse oorlogsmisdadigers. O God, verlos ons van de corrupte mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.