Home

Achtergrond 5 reacties

Bedrijven in Zuid-Holland en Groningen geruimd

Vandaag zijn weer drachtige geiten geruimd op drie bedrijven waar Q-koorts heerst.

Het gaat om bedrijven in Goudriaan in Zuid-Holland, het Groningse Zevenhuizen en Vethuizen in Gelderland, liet een woordvoerder van het ministerie van Landbouw weten.

Sinds de ruimingen maandag begonnen in het Brabantse Vinkel, zijn dagelijks telkens op drie bedrijven dieren gedood, voornamelijk in het zuiden en zuidoosten van het land. Gedurende de kerstdagen en de jaarwisseling ligt het werk stil.

Tot nu toe zijn 61 bedrijven besmet verklaard. Zij worden geruimd om te voorkomen dat de Q-koortsbacterie vrijkomt bij miskramen. Dit jaar zijn al 2300 mensen ziek geworden door de bacterie. Zes mensen met Q-koorts overleden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  q koorts was niet de oorzaak van overlijden, deze mensen leden allemaal aan nog een andere ziekte

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het is saneren, niet ruimen. Mensen belanghebbenden, ga naar de rechter, eis stopzetten van het om zeep helpen van jullie bestaan en jullie dieren, eis een parlementair onderzoek via de economische rechtbank en rust niet voordat deze criminele CDA-LNV maffia opgerold is. Vergeet LTO, want die zit ook in het agri-kapitale complot. Het is een zwijnerij. Doe er wat aan!

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  Wipstaartje, je bent alleen aan het tweedracht zaaien. Alleen dat is jouw doel.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Nou ja zeg. Hé kollumerkaaskop. zit jij zelf soms in de CDA-dorpspolitiek? Of bij LTO? Of bij LNV? Erg verdacht om iemand te beschimpen die het opneemt voor de boeren!

 • no-profile-image

  wouter

  Hoeveel mensen sterven er per jaar niet aan griep? En hoeveel mensen worden er jaalijks besmet met de ziekte van Lyme? Er wordt in dit land gewoon weer eens veel te snel paniek gezaait. Moeten er nou echt 40000 geiten sterven om 6 doden (met onderliggend lijden) per jaar????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.