Home

Achtergrond

Bedrijfsleven eist daadkrachtig klimaatbeleid

Ruim twintig topmensen uit het bedrijfsleven en oud-politici roepen vandaag het kabinet op tot een daadkrachtig klimaatbeleid.

De initiatiefnemers overhandigen vanmiddag een oproep aan minister-president Jan Peter Balkenende. Zij verzoeken de ministers nog deze regeringsperiode concrete maatregelen te nemen.

Tot de ondertekenaars behoren mensen als TNT-bestuursvoorzitter Peter Bakker, architect Rem Koolhaas, voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland, projectontwikkelaar Coen van Oostrom (OVG) en voormalig premier Ruud Lubbers. "Het kabinet neemt in het voorjaar besluiten over extra maatregelen om de klimaatdoelen die nu niet worden gehaald, alsnog te halen. Tegen deze achtergrond is de oproep van de leiders uit het bedrijfsleven een belangrijk signaal'', heeft een woordvoerder laten weten.

De topmensen doen de oproep vlak voor het einde van de VN-klimaattop in Kopenhagen. In Denemarken onderhandelen delegaties koortsachtig om tot een akkoord te komen. Vrijdag moeten meer dan honderd wereldleiders hun handtekening onder een tekst kunnen zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.