Home

Achtergrond 2 reacties

Balkenende: banen, banen en meer banen

Premier Jan Peter Balkenende heeft de Europese christendemocratische partij opgeroepen tot het motto 'banen, banen en meer banen'.

Hij riep zijn Europese partijgenoten daarom op om van Europa de concurrentiekrachtigste economie ter wereld te maken. "Omdat de concurrentie elders het groeien is'', zei Balkenende vandaag bij een partijcongres van de Europese Volkspartij EVP in Bonn.

De CDA-leider stelde dat de christendemocraten bij uitstek geschikt zijn voor een verantwoorde aanpak van economische problemen. "Socialisme noch liberalisme kunnen het gebalanceerde antwoord geven dat wij als christendemocratische partij kunnen bieden. Nu is de tijd voor actie'', aldus Balkenende. Hij wees erop dat alleen al in Nederland werkgroepen voor ruim 30 miljard euro aan besparingen zoeken.

De christendemocratische partij is de grootste politieke partij van Europa, benadrukte Balkenende. De partij levert dertien van de 27 regeringsleiders in de EU, de grootste fractie in het Europarlement en de leiders van de drie EU-instellingen zoals de Europese Commissie. "Met macht komt verantwoordelijkheid. Wij zijn goed toegerust om die last te dragen en we hebben het juiste leiderschap voor deze taak.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Leen

    Een relaas uit "Harry Potter at the EVP" Met het verschil dat Harry Potter wel kon toveren.

  • no-profile-image

    gert

    Goedkope retoriek

Of registreer je om te kunnen reageren.