Home

Achtergrond 1 reactie

BSE-besmetting Britse man onverwacht

Bij een 30-jarige Britse man is de menselijke variant van BSE vastgesteld, terwijl zijn erfelijke aanleg er op zou duiden dat hij daar weerstand tegen zou hebben.

Dat schrijft BSE-onderzoeker John Collinge in het tijdschrift The Lancet. Tot nu toe hebben alle mensen met de ziekte van Creutzfeldt Jakob (vCJD) een prion-gen dat dubbel codeert voor het aminozuur methionine (MM). Bij deze man blijkt sprake te zijn van een codering voor twee aminozuren: methionine en valine (MV). Dat is niet eerder vastgesteld.

Tot nu toe werd aangenomen dat mensen met een MV-codering geen last zouden hebben van de besmetting, of dat het veel langer zou duren voordat de ziekte zich zou uiten. Ongeveer 40 procent van de West-Europese bevolking draagt de MV-codering bij zich.

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    allemaal beendermeel gegeten?

Of registreer je om te kunnen reageren.