Home

Achtergrond

Azerbeidzjan deelnemer Bloemencorso Bollenstreek

Het corsothema 'Reis door Europa' van het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft nieuwe deuren geopend.

Met Azerbeidzjan is deze keer wel een heel bijzondere praalwagendeelnemer binnengehaald. Hoe de wagen er precies uit zal zien is nog niet bekend, maar dat de grote affiniteit van Azerbeidzjan voor bloembollen hierin tot uiting zal komen staat vast.

De stichting DUFOA (Dutch Friends Of Azerbaijan) was direct enthousiast toen zij vernam dat als corsothema voor 2010 'Reis door Europa' was gekozen en zag de kans schoon Azerbeizjan aan te melden als praalwagendeelnemer. Dit tot grote verrassing van corsovoorzitter Leo van der Zon. "Vorig jaar heeft de ambassadeur van Azerbeidzjan het corso in Haarlem bijgewoond. Hierover was hij bijzonder enthousiast; zijn vrouw mogelijk nog meer. Van hem hebben we begrepen dat Azerbeidzjan graag een goede band met Nederland op wil bouwen. Dit verklaart veel."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.