Home

Achtergrond

Avebe halverwege met verwerking fabrieksaardappel

Avebe heeft ruim de helft van alle zetmeelaardappelen verwerkt.

Dat meldt een woordvoerder van het aardappelzetmeelconcern. "De verwerking verloopt voorspoedig."

De kwaliteit van de aangevoerde aardappelen was de afgelopen maanden goed, zegt de woordvoerder. De laatste weken komen bij de aangevoerde aardappelen in toenemende mate blauw en beschadigingen met vuilinsluiting voor. Dit heeft veelal te maken met de hoge onderwatergewichten en de droge omstandigheden tijdens de oogst."

Ten aanzien van de houdbaarheid zijn er nu weinig problemen, stelt Avebe. "Het onderwatergewicht over de afgelopen week is 485 gram, ruim boven het meerjarig gemiddelde. Het tarrapercentage ligt tussen 6 en 6,5 procent."

Of registreer je om te kunnen reageren.