Home

Achtergrond

Auto belangrijk voor man alleen

Alleenstaande mannen besteden meer dan 14 procent van hun budget aan auto's en overig vervoer.

Dat is veel meer dan vrouwen (6,6 procent) en zelfs meer dan een gemiddeld gezin. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde onderzoekscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar het uitgavenpatroon van alleenstaande mannen en vrouwen.

Alleenstaande mannen hadden in 2008 gemiddeld 21.000 euro te besteden, alleenstaande vrouwen gemiddeld 20.000 euro. Uit de onderzoeksresultaten komt duidelijk naar voren dat de mannen en vrouwen met hun uitgaven keurig bestaande clichébeelden bevestigen, aldus het CBS.

Behalve aan auto's geven mannen ook meer geld uit aan etentjes en apparatuur. Vrouwen spenderen meer geld aan kleding, lichamelijke verzorging en groente en fruit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.