Home

Achtergrond 3 reacties

Atsma: CDA zet aanval in op natuur

Plaats windmolens in grote natuurgebieden die worden beheerd door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, zegt Joop Atsma, Tweede Kamerlid voor het CDA.

Atsma denkt dat natuurgebieden zo meer rendement kunnen opleveren. Het geld dat het opwekken van energie via water, wind of biogasinstallaties oplevert, kan wat hem betreft worden gestoken in natuur en milieu.

Dit CDA-idee viel vandaag bij de bespreking van de LNV-begroting in slechte aarde bij onder meer PvdA en SP. Dat kwam mede omdat Atsma het CDA-standpunt herhaalde dat er voorlopig geen grond meer moet worden aangekocht om het natuurnetwerk, de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), volgens afspraak te realiseren.

"U doet aan natuur pesten'', concludeerde Lutz Jacobi (PvdA). SP'er Hugo Polderman vroeg zich af of Atsma oog heeft voor de maatschappelijke waarde van natuur. Hij stelde dat het CDA de aanval heeft ingezet op de natuur, die alleen door de komst van wat windmolens wat rendabeler zou kunnen worden gemaakt. "U spreekt met dedain over natuur, die vooral een hoop geld kost. Maar natuur zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat mensen zich goed voelen."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Het is een drogreden dat met meer natuur de mensen zich gelukkiger voelen,er komen steeds meer gescheiden mensen en graaiers die alles en overal moeten declareren uit onvrede

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nou hier in de buurt ken ik heel wat mensen,die als ze het woord natuur al horen, zich helemaal niet meer zo lekker voelen

 • no-profile-image

  Veehouder

  Duidelijk was het al dat atsma de natuur aanvallen wil, ontpolderen is hiervan het voorbeeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.