Home

Achtergrond

Anthos wijst exporteurs op verpakkingsverordeningen

Anthos, de Koninklijke handelsbond voor boomkwekerij- en bolproducten wijst haar leden op de noodzaak om de verpakkingsverordeningen in de Europese landen goed te bestuderen.

Alle bedrijven die producten binnen Europa verhandelen komen in deze afzetlanden in aanraking met verpakkingsverordeningen. In het ene land is er een verplichting voor de leverancier die producten levert, in het andere is het bedrijf dat een product als eerste in de markt zet verplicht om verpakkingsmateriaal op een juiste wijze van de markt te halen en te recyclen.

Vaak is het aansluiten bij (en betalen aan) een verwerkingsbedrijf voldoende om aan de lokale wetgeving te voldoen. Ondanks de Europese richtlijn Verpakkingen en Verpakkingsafval (D2004/12/EC), staat het ieder land in Europa vrij de uitvoering van deze richtlijn naar eigen inzicht in te richten.

Het secretariaat van Anthos heeft de nodige informatie verzameld over de wijze waarop in de verschillende Europese landen aan de richtlijn voldaan moet worden. Leden kunnen deze informatie aanvragen of via de website van Anthos downloaden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.