Home

Achtergrond

Anne Frank nu ook als stripboek

Het leven van Anne Frank wordt verwerkt tot stripboek.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het Anne Frank Huis presenteert uitgeverij Luitingh in april een grafische biografie van de joodse onderduikster.

Dat heeft de uitgeverij donderdag gemeld. Scenarist Sib Jacobson en tekenaar Ernie Colón maakten voor het boek intensief gebruik van de collecties van de Anne Frank Stichting en het Anne Frank Fonds in Basel. Ook raadpleegden ze talloze vaderlandse en internationale historici.

De grafische biografie volgt eerst het leven van de familie Frank, die in eerste instantie in Frankfurt woonde. In 1933 verhuisde het gezin uit angst voor de groeiende macht van de nazi's naar Amsterdam. Hier doken de vier familieleden in juli 1942 onder in het Achterhuis aan de Prinsengracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.