Home

Achtergrond

Amsterdamse school dicht wegens virus

Basisschool De Meidoorn in Amsterdam is tijdelijk dicht wegens de uitbraak van een virusinfectie.

Waarschijnlijk is het buikgriepvirus uitgebroken. De onderwijsstichting Amsterdam West Binnen de Ring, waar de school onder valt, bevestigde vandaag een bericht hierover in Het Parool.

Negen docenten en circa 75 van de 350 leerlingen hebben de ziekte onder de leden. De school is donderdag dichtgegaan en gaat maandag weer open.

De onderwijsinstelling heeft zelf besloten de deuren een aantal dagen te sluiten. Reden daarvoor was dat er te weinig docenten over waren om de boel draaiende te houden. In totaal heeft de school in de Chasséstraat circa dertig medewerkers.

De GGD vermoedt volgens een woordvoerster dat het buikgriepvirus de grote boosdoener is, omdat de zieken last hebben van diaree en overgeven. Helemaal zeker is dat echter niet. Daarom worden nu enkele monsters onderzocht. De uitkomsten daarvan zijn waarschijnlijk vrijdagmiddag bekend.

De GGD benadrukt dat het uitbreken van het virus niets te maken heeft met de hygiëne op de school. Volgens de zegsvrouw verspreidt de ziekte zich gewoon gemakkelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.