Home

Achtergrond

Amsterdam in actie tegen alcohol in verkeer

Twaalf organisaties in de regio Amsterdam gooien alles in de strijd om deze winter alcohol in het verkeer tegen te gaan.

De zeven deelnemende gemeenten gaan hiermee nog een stapje verder dan de landelijke Bob-campagne, die tot en met maart loopt. Zo is er het plan om sportkantines bij de actie te betrekken en wordt er gekeken naar samenwerking met het openbaar vervoer, waarbij bijvoorbeeld nachtbussen als alternatief vervoermiddel voor uitgaanspubliek worden gepromoot. Dat maakte de Stadsregio Amsterdam vrijdag bekend.

Naast de Stadsregio en de gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, werken ook het Openbaar Ministerie, de politie Amsterdam-Amstelland, de politie Kennemerland en Veilig Verkeer Nederland mee. Volgens de Stadsregio leidt de samenwerking tot een betere aanpak van automobilisten die met alcohol achter het stuur kruipen. "Grotere gebieden kunnen worden afgezet en er zijn meer mensen beschikbaar voor het uitdragen van de boodschap.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.