Home

Achtergrond 2 reacties

Amerikanen sceptisch over broeikasprobleem

Amerikanen die geloven dat de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door menselijk gedrag, zijn in de minderheid.

Dat blijkt uit een peiling in opdracht van nieuwszender CNN. Slechts 45 procent van de Amerikanen gelooft dat het broeikaseffect het gevolg is van bijvoorbeeld de industriële uitstoot van broeikasgassen als koolstofdioxide (CO2). In oktober 2007 was dat nog 56 procent.

Het percentage Amerikanen dat denkt dat de opwarming van de aarde natuurlijke oorzaken heeft is juist gestegen, van 20 naar 22 procent. Ook denkt 31 procent van de Amerikanen dat het broeikaseffect überhaupt nog niet bewezen is. Dat is een stijging van 8 procent ten opzichte van twee jaar geleden.

Volgens CNN zijn vooral Republikeinen sceptischer geworden over de algemeen gangbare theorie dat de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door menselijk handelen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    fryske boer

    Amerikanen zijn zo dom nog niet.

  • no-profile-image

    gekke henkie

    die amerikanen laten zich tenminste niet gek maken door wetenschappers die door de overheden betaald worden om ons voor de gek te houden. het hele broeikasverhaal is lulkoek en alleen bedacht om de burgers en bedrijven te laten dokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.