Home

Achtergrond 1 reactie

Amerikaanse activist opgepakt in Noord-Korea

Een Amerikaanse mensenrechtenactivist die de grens met Noord-Korea illegaal is overgestoken op Eerste Kerstdag, is opgepakt.

Dat heeft een collega van de 28-jarige Robert Parker vandaag vanuit Zuid-Korea laten weten. De overtuigde christen wilde "de liefde van God verkondigen'', zoals hij tijdens de oversteek zei.

Parker liep vanuit China over de bevroren Tumen-rivier naar het stalinistische Noord-Korea. Mede-activisten filmden de oversteek. Park beweert een visioen van God te hebben gehad waarin Noord-Korea wordt bevrijd en verlost. De Amerikaan van Koreaanse komaf had een brief bij zich waarin hij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il onder meer opriep politieke gevangenen vrij te laten en de mensenrechten te verbeteren.

In maart staken twee Amerikaanse journalisten eveneens vanuit China de grens over naar Noord-Korea. Zij werkten aan een verhaal over mensenhandel. De twee verslaggevers werden veroordeeld tot twaalf jaar dwangarbeid. Na vier maanden in de cel te hebben gezeten, kwamen Laura Ling en Euna Lee vrij dankzij persoonlijke bemiddeling door de Amerikaanse oud-president Bill Clinton.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bij de barbaren op visite.

Of registreer je om te kunnen reageren.