Home

Achtergrond 1 reactie

Amerikaan zat 35 jaar onschuldig in cel

James Bain (54) is vrijgelaten nadat hij 35 jaar onschuldig in een Amerikaanse cel had gezeten.

Hij was in 1974 ten onrechte tot levenslang veroordeeld omdat hij een 9-jarige jongen zou hebben ontvoerd en verkracht.

DNA-analyses brachten nu de waarheid aan het licht, aldus Amerikaanse media donderdag. Bain kan niet de dader zijn. Volgens het Innocence Project (Onschuld Project), een organisatie die zich inzet voor onschuldig veroordeelden, is er bij Bain sprake van een record: van de 247 veroordeelden, van wie DNA-tests in de VS de onschuld hebben aangetoond, heeft niemand anders zo lang onschuldig vastgezeten als de man uit de staat Florida.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Beschaving?

Of registreer je om te kunnen reageren.