Home

Achtergrond

Ambtenaren Zutphen naar huis na lekkage

De gemeente Zutphen heeft medewerkers maandagochtend weer naar huis gestuurd nadat een lekkage zondag een deel van het gemeentehuis onder water had gezet.

De sprinklerinstallatie trad onbedoeld in werking, mogelijk als gevolg van de vrieskou. De schade is aanzienlijk, aldus een medewerker. De sprinklers op de derde verdieping begonnen plots te werken. Al het water stroomde vervolgens naar de lagere verdiepingen. Computers op onder meer de afdeling burgerzaken zijn daardoor onbruikbaar. De gemeente heeft in Warnsveld een tijdelijke balie geopend waar inwoners onder meer reisdocumenten kunnen ophalen of aangiftes kunnen doen.

Het is nog onduidelijk wanneer het gemeentehuis van Zutphen weer opengaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.