Home

Achtergrond

Ambtenaren Europarlement gaan staken

Ambtenaren van het Europees Parlement in Brussel leggen van 11 tot 15 januari het werk neer, tijdens hoorzittingen van de EU-commissarissen onder wie Neelie Kroes.

De ambtenaren protesteren zo tegen de loonsverhoging van 1,85 procent voor 2009. De ambtenaren menen recht te hebben op het dubbele. De vakbond van parlementsambtenaren heeft dat maandag bekendgemaakt op een personeelsbijeenkomst in Brussel. Ook bij andere EU-instellingen zoals de Europese Commissie dreigen acties: die bonden wachten nog even af of het bestuur van de Europese Commissie zelf een rechtszaak aanspant tegen het besluit over de loonsverhoging.

Vrijdag was het volgens de bonden de eerste keer in 37 jaar dat de EU-landen ingrepen in de geplande loonsverhoging voor EU-ambtenaren. Onder meer Nederland vond de voorgenomen verhoging onaanvaardbaar in deze tijd van recessie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.