Home

Achtergrond

Ambachtelijke steenfabriek dicht door crisis

De ambachtelijke steenfabriek De Waalwaard in Dodewaard gaan onmiddellijk dicht.

Dat meldde eigenaar CRH Clay Solutions maandag. Oorzaak van de sluiting zijn de recessie in de bouw en de daardoor dalende vraag van bouwbedrijven naar bakstenen, aldus het bedrijf.

De productie van stenen in de ambachtelijke fabriek werd al eerder tijdelijk stilgelegd. De oven waarin de bakstenen worden gebakken, gaat nu echter definitief uit, aldus CRH Clay Solutions. De achttien medewerkers in vaste dienst wacht ontslag. Voor hen wordt een sociaal plan opgesteld.

De baksteenproductie in Nederland kampt met overcapaciteit. De andere zes productielokaties van CRH Clay Solutions hebben daarom baat bij de sluiting van de vestiging in Dodewaard, stelt het bedrijf. De lokatie in Dodewaard is bovendien de klos omdat de ambachtelijke manier van bakstenen bakken relatief veel energie kost. De productie is er niet langer economisch.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.