Home

Achtergrond 1 reactie

Amalthea stopt met zelf vermarkten geitenkaas

Geitenzuivelbedrijf Amalthea van Dijk stopt met het zelf vermarkten van haar belangrijkste segment half-harde geitenkaas.

Het vermarkten zal voortaan worden gedaan door kaashandelsonderneming Zijerveld in Bodegraven.

"De ingreep is noodzakelijk", zo laat een woordvoerder van aandeelhouder in Amalthea, ZLTO, weten. "We beschikten over te weinig potentie om zelf uit te groeien tot een sterke partij in de markt." Door een samenwerking aan te gaan met Zijerveld denkt Amalthea van Dijk wel uit te kunnen groeien tot een sterke partij.

Met het uitbesteden van het vermarkten van de geitenkaas komen een aantal functies bij de zuivelonderneming te vervallen. Of dit leidt tot ontslagen is nu nog niet bekend. Zijerveld gaat zich richten op de veredeling, marketing, verkoop en distributie van de geitenkaas. Amalthea kan zich hierdoor volledig richten op de verwerking van gepasteuriseerde geitenmelk tot half-harde geitenkaas in diverse verschijningsvormen. "Het gaat om een duurzame structurele overeenkomst", laat de woordvoerder weten. De juridische looptermijn is vijf jaar. De overeenkomst kan vervolgens stilzwijgend worden verlengd.

Zijerveld

Zijerveld is een aanbieder van onder meer Hollandse- en buitenlandse kaas en aanverwante producten. Binnen het totaalassortiment van het concern bevinden zich drie pijlers te weten Noord- Hollandse Kaas, boerenkaas en buitenlandse kaas. Zijerveld voegt hier nu een vierde pijler, in de vorm van het segment geitenkaas aan toe.

De productie van half-harde geitenkaas is volgens de woordvoerder het grootste en meest intensieve gedeelte van het geitenzuivelbedrijf. Het vermarkten van andere producten, bijvoorbeeld dagverse geitenmelk voor consumptie, blijft de onderneming zelf verzorgen. Amalthea van Dijk is een gezamenlijke onderneming van de Coöperatie voor geitenhouders Amalthea en ZLTO. Amalthea van Dijk beschikt over een moderne productielijn in Rijen die in 2007 in gebruik werd genomen. De fabriek heeft een jaarcapaciteit van 5.000 ton.

Eén reactie

  • no-profile-image

    herkauwer

    In dit bericht wordt Bodegraven genoemd. Daar woont Gerda Verburg. En wij betrapten deze minister meermalen op laakbaar handelen. Dus rijst nu de vraag: welk belang heeft Verburg bij het uithollen van de geitensector? Roept u maar!

Of registreer je om te kunnen reageren.