Home

Achtergrond

Almere wil prepaid energie

Almere wil dat er prepaid energiemeters gebruikt worden om te voorkomen dat gezinnen met een minimuminkomen deze winter worden afgesloten.

Dat zei een woordvoerder van de gemeente Almere vandaag. De gemeente is momenteel druk in gesprek met energieleverancier Nuon, onder meer om te kijken of het haalbaar is om inwoners energie vooraf te laten inkopen. Net als bij een mobiele telefoon wordt er dan een bepaald bedrag op een kaart gestort. Als er geen geld meer op staat, wordt er ook geen energie meer geleverd. Daarmee wordt voorkomen dat mensen met een grote schuldenlast blijven zitten.

De prepaid energiemeters zijn bedoeld voor Almeerders die van het minimum moeten rondkomen en waarbij de kans bestaat dat ze het niet redden. Door het vooraf kopen van energie, verwacht de gemeente dat inwoners zuiniger met energie zullen omgaan. De gemeentewoordvoerder vergelijkt het met het douchen op de camping. "Als je het muntje inwerpt, weet je dat je heel snel je haar moet wassen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.