Home

Achtergrond 4 reacties

Albert Heijn verhoogt zuivelprijzen

Supermarktketen Albert Heijn heeft diverse prijzen van zuivelproducten verhoogd. Dat bevestigd een woordvoerder.

De prijs van een liter melk van het merk Zaanse Hoeve is verhoogd van 45 naar 49 cent. Ook de prijzen van enkele houdbare zuivelproducten verhoogd.

Albert Heijn geeft aan dat het met de prijsverhogingen de markt volgt. Eerder verhoogde supermarktketen Jumbo de prijs voor een liter halfvolle melk van eigen merk met 4 cent naar 49 cent. C1000 houdt de prijs voor een liter halfvolle melk vooralsnog op 45 cent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  De boer ontvangt op dit moment circa 33 cent (hoge gehalten, Friesland Campina als afnemer) Hoe kan een Appie Heyn er dan nog aan verdienen nadat de melk opgehaald is door een truck(1), bewerkt is in de fabriek.(2) Verpakt is bij de verpakkingslijn,(3) naar de winkel gedistributeerd is(4) en door vakkenvullers in het koelschap is gezet?(5) Dan zullen ze de melkfabrieken wel behoorlijk uitknijpen.

  Criminelen zijn het bij de AH! Deze europese slavernij moet maar eens vaker besproken worden in de politiek. Fairtrade voor Afrikaanse boeren, dan hier ook!!

 • no-profile-image

  eerlijk

  En de winkelprijs had niks met de boeren prijs te maken hahah das nu dus duidelijk wij een beetje meer en in de winkel gelijk met 5ct omhoog voor watermelk hahah als het nu niet meer duidelijk is wie het meeste aan de melk verdient dan weet ik het ook niet meer. SCHAAM je appie hein maar het zal wel happy hein zijn!!

 • no-profile-image

  brabant

  Die 5 ct per liter wordt natuurlijk meteen doorgestoten naar de noodlijdende sector. Niet dus, AH steekt deze in de eigenzak als kerstbonus. Van de leus People, planet en profit geldt voor hen alleen de profit. AH een prettige kerst.

 • no-profile-image

  huh

  Hoezo had die er niks mee te maken?
  Is toch gewoon logisch, boter duurder, poeder duurder, vers melk duurder. Ik vind het wel een goed signaal voor de markt

Of registreer je om te kunnen reageren.