Home

Achtergrond 12 reacties

Aigner bepleit matiging bij consumptie van vlees

De Duitse landbouwminister Ilse Aigner roept de consument op zich te matigen met het eten van vlees.

Volgens de bewindsvrouw zou iedereen er goed aan doen de aanbevelingen van het nationale voedingsbureau aan te houden. Het voedingsbureau gaat uit van de consumptie van 300 tot 600 gram vlees per week. Dat is ruw gerekend de helft van de feitelijke vleesconsumptie per burger. Aigner stelt zelf ook haar best te doen deze aanbeveling te volgen. Tevens zou de consument er goed aan doen zoveel mogelijk binnenlandse producten te kopen, zo zegt Aigner in de aanloop naar de Grüne Woche in januari.

In het kader van die jaarlijkse landbouwmanifestatie in Berlijn heeft ze dertig ministers uit de hele wereld uitgenodigd voor een conferentie over de landbouw en de klimaatverandering.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  verstraten

  wij waren onlangs een dagje naar vakantiepark het Meerdal, nabij Venray en daar stikte het van de duitsers.
  Dat kon je niet alleen aan de taal horen als je begrijpt wat ik bedoel.
  In dat licht gezien, kan ik mij het advies van de landbouwminister wel voorstellen.
  Het bevestigt het (voor?)oordeel dat de gemiddelde duitser voor zijn gezondheid best wat minder "bratwurst"mag eten.
  Noem dan ook in één adem cola en andere zoete rommel en dan kan ik me daar best in vinden. Ikzelf zit de laatste tijd denk ik trouwens ook korter bij de 300 gram per dag dan in de week maar dat terzijde.

 • no-profile-image

  Leen

  Al die linkse mormels zijn hetzelfde!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Niet zo bekrompen patrick. Echte leiders kijken ook naar wat er buiten hun landsgrenzen gebeurd. De gemeente waarin ik woon is bijna half zo groot als nederland. De grond en het klimaat zijn niet erg geschikt voor akkerbouw. Vaak is er een te dunne laag zwarte grond of is de grond door de stijle heuvels te erosiegevoelig. Ook is over het algemeen te nat, te koud en hebben we te weinig vorstvrije dagen. Wat hier wel heel goed kan is gras verbouwen. Daarom barst het hier van de zoogkoeien en niet van maaidorsers. Onze aarde heeft heel veel plekken die net zo zijn. Minder vlees eten lost weinig op. Het maakt enkel een heleboel productieve grond onproductief. Bij deze wens ik iedereen een goed uiteinde en een gezond en gelukkig 2010 toe.

 • no-profile-image

  gert

  Wat moeten we in de EU dan met al dat vlees uit Brazilie dat hier wordt geimporteerd om hier de vleesprijzen te drukken en om de consument een goedkoop stukje vlees te kunnen bieden ?

 • no-profile-image

  Hans

  Sjengske, Gij woont op den verkeerden plek op den aadkloot

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  wel mooi om te lezen dat onze gewassen door een extra uitstoot van 4% co2 10% harder groeien! Laat ons vee toch gewoon de opbrengsten van onbruibare gebieden en restproducten omzetten in extra co2 zodat we in de toekomst onze bevolking van voedsel kunnen blijven voorzien.. vee is altijd al belangrijk geweest en zal dat altijd blijven. Of wordt patrick gentech free straks degene die bij mij mijn uitwerpselen op komt halen om zijn moestuin te bemensten?!!! vreten , zuipen en zich amuniseren.. dat blijven mensen altijd doen.... voor vreten zorgen de boeren, voor zuipen de kroegbaas en voor amunsement patrick met zijn linkse verhaaltjes echt lachwekkend.

 • no-profile-image

  boerke

  Wat nou, gaan de Duitsers in de EEG hun eigen produkten promoten bij monde van hun eigen minister?! Frankrijk en Engeland doen het al langer, wie roept deze protectionistische malloten binnen de EEG eens tot de orde??
  Wat is er trouwens mis met een lekker stukje vlees?

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Ik ben benieuwd van wie en wanneer het advies komt om geen vliegvakantie te nemen maar een binnelandse vakantie te boeken!!!!!!

 • no-profile-image

  koetje

  Wie de schoen past trekt hem aan Patrick

 • no-profile-image

  sjeng

  Wanneer houden overheden er mee op zich ermee te bemoeien wat en hoeveel we moeten eten. Drugs worden gedoogd, alcohol en tabak ontmoedigd en vlees zouden ze het liefst verbieden. Wat is de volgende stap? Gaan ze zich ermee bemoeien hoevaak en hoe en met wie ik een plezierig kwartiertje (halfuur) heb om de groei van de wereldbevolking in toom te houden? Zet dan maar accijns op vlees, dan zullen ze daarmee stoppen, want van accijns zijn overheden niet vies (zie brandstof en energie).
  Dat overheden eens het land gaan besturen en wel op zaken waar ze voor bedoeld zijn.

 • no-profile-image

  Patrick

  Zeer goed en verantwoordelijk wat minister Ilse Aigner zegt. Wijsheid komt met de jaren, dat zie je maar weer, hier ook dus. Leiderschap komt aan op verantwoordelijkheid. Dat houdt in dat je niet gelijk toegeeft aan huilende kinderen die vragen om een lolly. Die kids geven dan gelijk hun ouders de schuld van onverantwoordeljjk te zijn, dat hun ouders niet willen luisteren naar hun kinderachtige gedrag. Ik verbaas me steeds weer van die omgekeerde wereld. Ach, zoals zo vaak met babys, gewoon laten uithuilen, als het te lang duurt even vermanend toespreken, en hopen op termijn dat ze volwassen gedrag gaan vertonen. Ilse Aigner KANJER van 2009, en heel veel success in 2010!!!
  En dat wens ik iedereen, want iedereen zit natuurlijk altijd in leerfases, al ben je 1 of 400 jaar oud. Er valt altijd iets te leren!!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  ''Er valt altijd iets te leren''!!!..., schrijft Patrick. Dat is waar Patrick!!!... Dat wens ik u ook toe voor 2010 en uw hele leven!!!... Maar laat ons a.u.b. niet eenzijdigheid leren!!!... Dat kan leiden tot extremisme!!!... Daar wil ik u gaarne voor waarschuwen Patrick!!!!!.....

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.