Home

Achtergrond

Agrium verwacht herstel kali markt, breidt productie uit

Agrium verwacht dat de vraag naar kali-kunstmest weer aantrekt, en investeert daarom 550 miljoen euro in een mijnuitbreiding in Canada.

Ondanks deze investering blijven de ogen gericht op overname van CF Industries.

Bestuursvoorzitter Mike Wilson stelt dat volgend jaar de vraag van boeren wereldwijd fors aan zal trekken. De investering kan volgens Wilson relatief snel worden terugverdiend. Agrium heeft voor de overname van CF Industries 3,1 miljard euro geboden.

De productiecapaciteit van de betreffende mijn in de provincie Saskatchewan wordt uitgebreid van 1,79 miljoen ton kali per jaar naar 2,5 miljoen ton. De mijn ligt 1 kilometer onder de grond en kan nog 100 jaar leveren, aldus Agrium.

Of registreer je om te kunnen reageren.