Home

Achtergrond 1 reactie

Afzet biodiesel kan groeien

In de EU kan de afzet van biodiesel groeien.

In Duitsland zit de afzet aan het plafond, stelt analist Michèle de Leeuw van het handelsbedrijf Bunge in Duitsland in een interview met de nieuwssite Agrarzeitung.

In Duitsland stijgt de verplichte bijmenging van biodiesel in fossiele diesel naar 7 procent. De nieuwe regering maakt volgens haar geen aanstalten het bijmengpercentage voor biodiesel verder te verhogen. In andere lidstaten van de EU stijgt het verplichte bijmengpercentage nog wel.

Volgens De Leeuw is dit jaar in de EU ongeveer 10 miljoen ton biodiesel verbruikt. Dat stijgt volgend jaar naar 11,5 miljoen ton. Volgens De Leeuw ligt het maximale verbruik op 13 miljoen ton als alle bijmengpercentages in de lidstaten het hoogste niveau hebben bereikt.

Volgens het analysebureau Oil World produceert de wereld in 2010 ruim 19 miljoen ton biodiesel. Dat is 20 procent meer dan dit jaar.

In een analyse van de wereldmarkt voor biodiesel constateert Oil World dat vooral in Zuid-Amerika de biodieselproductie uit plantaardige olie stijgt. Argentinië en Brazilië zullen volgend jaar 40 procent meer produceren dan dit jaar. Argentinië is een grote leverancier van biodiesel aan Europa. In de EU voorziet Oil World een groei in Frankrijk en Duitsland van ongeveer 10 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Dat juist in Zuid Amerika de bio brandstof productie stijgt geeft te denken. Het kan niet waar zijn, dat ze in eens meer oogst van hun landerijen halen, Ik heb een sterk vermoeden, dat ze meer landerijen in cultuur brengen en dan vermoedelijk op plaatsen waar alle milieu activisten maar ook Europese overheden, dat liever niet zien gebeuren. Voor de Europese overheden is dit geen punt van zorg, ze kopen het spul gewoon, Kost minder dan Europese bio diesel. Wie is nu Hypocriet de Boer / burger of de Overheid?

Of registreer je om te kunnen reageren.