Home

Achtergrond 1 reactie

Afschaffen AOW-partnertoeslag verzacht

Het kabinet neemt verzachtende maatregelen voor gepensioneerden met een jongere partner.

Zij verliezen de komende jaren hun AOW-partnertoeslag en moeten daardoor een beroep moeten doen op de bijstand. Dat blijkt uit een toelichting die staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) donderdag gaf op het wetsvoorstel om vanaf 2011 de toeslag te schrappen voor AOW'ers met een niet-werkende partner onder de 55 jaar.

Het kabinet wil voorkomen dat mensen die door deze maatregel een beroep moeten doen op de bijstand eerst hun vermogen en hun huis moeten 'opeten', voordat ze een aanvullende uitkering op de AOW krijgen. Hiervoor wordt tot en met 2014 100 miljoen euro uitgetrokken.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  A.H. Visser

  Ls, wij willen hier het volgende even aan u kwijt. Wij, mijn vrouw en ik zijn al jaren CU stemmers. Ik ben 62 jaar, hart- en reumapatiënt.
  Gelukkig kan ik gebruik maken van het Pre pensioen wat goed is voor mijn gezondheid. Ik heb 43 jaar gewerkt. Mijn vrouw is 50 jaar. U begrijpt het al. Als we het nieuws volgen en begrijpen dat het partnerpensioen toelage per 2011 afgeschaft wordt gaat dat ons € 600,00 per maand kosten. Mijn vrouw is altijd voor de kinderen thuis gebleven. Wij vonden de warmte voor de kinderen belangrijker dan status. Dus ook niet in staat geweest onze hypotheek af te lossen. Dat betekend dat wij ons huis binnen 3 jaar verkocht moeten hebben anders gaat het mis. Emotioneel bekeken is het ook nog het geboortehuis van de moeder van mijn vrouw.
  Wij waren gewend € 1.000,00 per jaar aan goede doelen te geven. Het doet ons zeer dit te moeten schrappen. Het is voor ons op zo’n korte termijn ook niet meer te repareren. In 2003 heb ik een ernstig hartaanval gehad waarna we zo wie zo financieel hebben moeten inleveren. Zakken wij nu na
  43 jaar hard werken af naar het armoede nivo. Dat kunt u toch niet op uw geweten hebben! Ik hoop dat bovenstaande uw mening mag beïnvloeden.

  Met vriendelijke groet, Ad Visser.

Of registreer je om te kunnen reageren.