Home

Achtergrond

Afrika steunt klimaatfonds van 100 miljard

De Afrikaanse landen hebben vandaag hun eisen voor het klimaatfonds teruggeschroefd.

In het fonds moeten rijke landen geld storten dat bestemd is voor arme landen zodat die zich kunnen aanpassen aan de effecten van de klimaatverandering.

De Ethiopische premier Meles Zenawi liet namens de Afrikaanse landen weten akkoord te gaan met een bedrag van 100 miljard dollar ( 68,7 miljard euro) dat vanaf 2020 jaarlijks in het klimaatfonds moet worden gestort. De financiering van het fonds moet volgens Zenawi in 2013 beginnen. In 2015 moet er jaarlijks 50 miljard dollar (bijna 35 miljard euro) in gestort worden. Vijf jaar later moet dat bedrag verdubbeld zijn.

Zenawi zei verder dat in de jaren 2010 tot 2012 jaarlijks 10 miljard dollar (bijna 7 miljard euro) moet worden gegeven aan arme landen om de gevolgen van de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat bedrag komt overeen met voorstellen van de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.