Home

Achtergrond 6 reacties

Actie Wakker Dier voor grotere hokken

Actiegroep Wakker Dier gaat morgen actievoeren voor grotere hokken in de varkenshouderij.

Dat meldt NRC Handelsblad. Het bericht is bevestigd door Sjoerd van der Wouw van Wakker Dier. De actie is een reactie van Wakker Dier op de lobby van LTO en NVV tegen de oppervlakte-eis van één vierkante meter per varken. Zoals bekend willen LTO en NVV deze eis die per 2013 verplicht zou moeten worden van tafel hebben. Beide belangenorganisaties wijzen op de concurrentienadelen die de Nederlandse varkenshouderij oploopt door deze eis in te voeren. In de EU geldt een eis van 0,8 vierkante meter.

Wakker Dier stelt echter dat de afspraak van 1 vierkante meter per varken al in 1998 is gemaakt en in het Varkensbesluit is vastgelegd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke milles

  ik wil de varkens wel op 2 meter leggen en elke dag een half uurtje knuffelen, wie wil dat vlees tegen een klijn beetje boven de kostprijs kopen?

 • no-profile-image

  Plaats genoeg

  Hè Sjoerd, leef jij ook nog, subsidietrekker!!!
  Ga eerst effe zorgen dat de rest van de EU dezelfde eisen krijgen als wij en kom dan terug zodat wij ook mee kunnen concurreren.

 • no-profile-image

  Varken

  Lekker bezig WD. Zorg er maar voor dat er zo veel mogelijk varkenshouders mee stoppen in NL. Kan de vraag naar varkensvlees (die blijft) straks mooi worden ingevuld door import vanuit landen waar varkens tegen lagen kostprijs kunnen worden gehouden zonder eisen voor o.a. dierenwelzijn

 • no-profile-image

  dier

  Willen de LTO en NVV nu een afspraak van 11 jaar gelden om zeep helpen? We moeten vooruit met onze moraal en niet achteruit. De consument moet betalen voor beter vlees, daar is iedereen het over eens. De boeren willen dit ook liever als ik de reacties zo lees. Zo leuk is het niet om te boeren met zulke k....stallen zonder leefruimte voor die beesten.

 • no-profile-image

  happy

  Legt die sjoerd van de wouw dan ook even er een finacieele bijlage erbij hoe we dat gaan opbrengen dan ? Ik wil best wel maar dan moet de consument maar betalen..... Maakt mij niets uit als ik maar geld krijg om het te realiseren....

 • no-profile-image

  happy

  Oh wordt hier mijn tekst gesencureerd ?? Ik mag sjoerd geen terrorist of crimineel noemen ?? en zij mogen wel alles over ons roepen ??? Waardeloos dat agd !!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.