Home

Achtergrond

Aboutaleb razend over ov-misdragingen

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is razend over de intensiteit en grofheid van een reeks misdragingen in het openbaar vervoer.

Aboutaleb opperde vandaag dat overlastgevers maar eens "een weekendje bij vrouwe justitia moeten logeren''.

In de afgelopen week was het in korte tijd een aantal keer raak in de havenstad. Zo werd zaterdagochtend een RET-medewerker mishandeld toen hij iemand aansprak die een toegangspoort tot de metro intrapte. Het was het zevende incident in drie dagen tijd.

Aboutaleb: "Deze piek is onaanvaardbaar. Degenen die zich hieraan schuldig maken, staan onderaan de maatschappelijke ladder, het zijn nog net niet de vertrapten. Misschien moeten we maar eens voorlopige hechtenis inzetten en het niet bij een boete houden.''

Dinsdag besloot Aboutaleb in overleg met onder meer vervoerder RET tot extra politietoezicht in het openbaar vervoer. Uit cijfers van de Rotterdamse vervoerder RET blijkt dat het aantal incidenten in het openbaar vervoer in de afgelopen jaren is gedaald, maar wordt de aard ervan steeds ernstiger.

Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam pleitte voor meer bijzondere opsporingsambtenaren. Zij zouden in het openbaar vervoer gebruik moeten kunnen maken van pepperspray en eventueel wapenstokken. "Maar dat is wettelijk lastig'', erkende Sörensen ook zelf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.