Home

Achtergrond

Aanvoer bolbloemen neemt toe

In de komende periode zal de aanvoer van bolbloemen op de bloemenveilingen fors toenemen.

De verwachting is echter dat de echte vraag pas zal losbarsten in week 1 van het nieuwe jaar. Met uitzondering van de Amaryllis, want deze kerstbloem bij uitstek zal zijn hoogtepunt in de komende drie weken. Een periode waarin op veel bedrijven soms wel meer dan 80 procent van de jaarproductie wordt gerealiseerd.

Over de volle breedte gezien was de aanvoer van bolbloemen bij de veilingen in de afgelopen week evenwel ook niet mis. In totaal werden er ruim 28 miljoen bolbloemen in de verslagweek aangevoerd. Dat was een stuksgroei van 10 procent ten opzichte van een week eerder en 13 procent in vergelijking met vorig jaar. De prijzen eveneens bijna synchroon. De nu gescoorde gemiddelde prijs van 29 cent gemiddeld betekende een daling van ruim 3 cent binnen een week en 5 cent in vergelijking met vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.