Home

Achtergrond

Aanvoer bolbloemen neemt sterk toe

Over de volle breedte van het bolbloemensegment werden afgelopen week op de bloemenveilingen maar liefst bijna 35 miljoen stuks vermarkt voor gemiddeld € 0,27.

Het betekende een aanvoertoename van maar liefst 25 procent binnen een week en in dat licht bezien is de prijsdaling van 3 cent gemiddeld niet eens tegenvallen.

Productgroepen als Tulp, Hyacint en Amaryllis namen met meer dan 40 procent in stuks toe en dat was teveel. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt de aanvoer met een toename van 8 procent fors hoger. Deze stijging leidde ertoe dat de gemiddelde prijs eveneens 3 cent lager ligt dan in het vorige seizoen.

De kou in geheel Europa maakt de afzetsituatie spannend voor de laatste weken van het jaar. Op zich gaat het nog wel met de temperatuur, want alleen bij strengere vorst valt de straatverkoop echt terug. Maar de soms hevige sneeuwval maakt het lastiger om overal te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.