Home

Achtergrond

Aantal Nederlandse leghennen groeit

Het aantal Nederlandse leghennen zal in februari 2010 op 34,9 miljoen liggen.

Dat zijn 1,1 miljoen dieren meer dan in februari dit jaar. Dat blijkt uit berekeningen van het Duitse pluimveemarktbureau Marktinfo Eieren und Geflügel (MEG) op basis van de opzetcijfers voor kuikens van het Productschap Pluimvee en Eieren.

De opzet van eendagskuikens neemt sinds mei van dit jaar toe. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn 25,9 miljoen kuikens van legrassen opgezet. Dat zijn er 3,8 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. September van dit jaar spande de kroon met een opzet van drie miljoen kuikens. Dat betekent een stijging met 31,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In oktober van dit jaar zal de opzet dalen met een inleg van acht miljoen broedeieren in september van dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.