Home

Achtergrond 1 reactie

Aangifte tegen Schiphol en advocaten

Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft woensdag bij de hoofdofficier van justitie in Haarlem aangifte gedaan tegen Schiphol en drie van haar advocaten.

Chipshol beschuldigt de luchthaven en de raadslieden van valsheid in geschrifte, zo heeft zij vandaag bekendgemaakt.

De kwestie draait om het het zogeheten Groenenbergterrein nabij Schiphol, waarvoor jarenlang een bouwverbod gold. De luchthaven heeft altijd beweerd dat de oorspronkelijke eigenaar van het terrein, boer Groenenberg, zijn rechten op schadevergoeding aan Schiphol had overgedragen. Dit werd met schriftelijke stukken ondersteund. Volgens Chipshol is nu aan het licht gekomen dat die informatie niet klopt.

Chipshol stelt dat Schiphol de vermeende rechten van Groenenberg heeft misbruikt in rechtszaken over het Groenenbergterrein. Volgens de ontwikkelaar zijn rechters hierdoor misleid. De advocaten van Schiphol wordt verweten dat zij hieraan hebben meegewerkt.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem moet beslissen of Schiphol en de advocaten kunnen worden vervolgd voor de vermeende valsheid in geschrifte.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Roelof Wijnholds

    Rechter mr. Westenberg was toch ook al eens nieuws in Schipshol gekronkel? Aangifte tegen "lands belangen" ik wens u veel succes! In mijn zoek toch naar het "recht" heb ik eens briefwisseling gehad met beambten van het ministerie van justitie. Ik heb schriftelijk afspraken met een top Advocaat, ook moest in aangifte doen tegen Accountants & (mijn) illegale Advocaten. Justitie had geen tijd en de Advocaat weigerde zijn schriftelijke afspraken na te komen! Navraag aan Justitie leerde dat er "lands belangen" zouden kunnen zijn waar door het geoorloofd is niet conform Advocaten wettelijke verplichting op te treden? Kennelijk is "fraude & oplichting e.d." dus soms in het lands belang?
    Ik hoop voor u dat het "lands belang" niet boven uw rechts belang uitsteekt! Zuur, volgens mij politiek in correct is het te mogen aanschouwen dat onze voormalige Ministers van Justitie ( deze is toch verantwoordelijk voor strafrechtelijke aangiftes) en Financiën feest fierder en een nieuw kantoor pand openen van de partij waar tegen ik aangifte moest doen! Er is altijd hoop?

Of registreer je om te kunnen reageren.