Home

Achtergrond

ANWB waarschuwt voor kerstdrukte

De ANWB waarschuwt voor drukte op buitenlandse snelwegen komende vrijdag en zaterdag.

Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Volgens de ANWB hebben Nederlanders die in het buitenland kerst gaan vieren grote kans om onderweg in de file terecht te komen. Vooral op de Franse, Oostenrijkse en Duitse snelwegen zijn er vaak lange files vanwege het wintersportverkeer.

De kans op files is het grootst op de snelwegen rond München, de toegangswegen naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en Salzburg, de snelwegtunnels in de A10 en de A13 in Oostenrijk en de snelwegen ten oosten van Lyon, zoals de A41, de A43 en de N90.

De ANWB verwacht weinig kerstdrukte op de Nederlandse wegen. Alleen de avondspits van vrijdag kan iets zwaarder uitpakken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.