Home

Achtergrond

AGCO

Het Amerikaanse AGCO is een gigant in de landbouwmechnisatie, die vooral door een reeks overnames van grote merken de afgelopen decennia sterk is gegroeid.

De naam AGCO dateert van 1990, hoewel de wortels van het bedrijf in 1850 liggen. In 1990 werd na de overname van Deutz Allis Corporation van het Duitse Kloeckner-Humboldt-Deutz AGCO opgericht.

In 1994 nam het bedrijf Massey Ferguson over en verkeeg zo wereldwijde status. Drie jaar later werd de Duitse trekkerfabrikant Fendt gekocht, in 2002 gevolgd door de overname van de agrarische divisie van Caterpillar. In 2004 werd Valtra aan AGCO toegevoegd.

Europa is van groot belang voor de Amerikaanse onderneming: 58 procent van de omzet wordt daar gerealiseerd.

AGCO-topman Martin Richenhagen erkende in 2009 gesprekken te voeren met Fiat, de moedermaatschappij van CNH over overname van die mechanisatietak van het Italiaanse bedrijf. Fiat zegt CNH te blijven zien als kernactiviteit en verkoopt het onderdeel dus niet. Met de aankoop had Agco met John Deere de strijd om het wereldmarktleiderschap aan willen gaan. Het bedrijf richtte zich net als vele andere in het afgelopen jaar versterkt op China en opende daar eind 2009 twee productielocaties.

Financieel

De omzet van AGCO bedroeg in 2009 ruim 6,6 miljard dollar (omgerekend bijna 4,9 miljard euro, koers eind 2010), aanzienlijk minder dan de 5,6 miljard euro over 2008. De winst daalde ook flink, van 385 naar ruim 135 miljoen dollar (omgerekend van 265 naar bijna 100 miljoen euro).

Adres

AGCO
4205 River Green Parkway
Duluth, GA 30096
USA

Website

AGCO

Beurskoers AGCO

Volg de actuele ontwikkeling van AGCO op de beurs in New York.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.