Home

Achtergrond

ADM

George Archer en Daniel Midland begonnen elk begin vorige eeuw een sojapersbedrijf. In 1923 kwamen de twee samen en was Archer Daniel Midlands geboren. Vandaag de dag beschikt ADM over ruim 230 fabrieken en is het van de grootste agribusinessbedrijven ter wereld.

ADM verwerkt gewassen als mais, tarwe, oliezaden en cacao tot voedingsingrediënten, veevoeders en biobrandstoffen.

In Nederland beschikt ADM over een sojapersfabriek en een bulkterminal die meer dan 100.000 ton gewassen direct kan verladen op boten, vrachtwagens en treinen. ADM produceert in Europoort vooral veevoeders. Door een overname in 1997 beschikt ADM ook over een cacaofabriek in Koog aan de Zaan.

Archer Daniels Midland heeft een wisselend 2009 achter de rug, met een lagere omzet en een hogere winst. Het heeft in het voorbije jaar geïnvesteerd in biodieselfabrieken in Brazilië, een landbouwbank in China en heeft afgelopen zomer veel geld verloren door perikelen met de graanoogst in Rusland.

Financieel

ADM noteerde in 2009 een omzet van 61,6 miljard dollar (45,1 miljard euro, koers eind 2010). De netto winst bedroeg 1,9 miljard, omgerekend ruim 1,4 miljard euro.

Adres

ADM
4666 Faries Parkway
Decatur, IL 62526
USA

Website

ADM

Beurskoers ADM

Volg de actuele ontwikkeling van ADM op de beurs in New York.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.