Home

Achtergrond 1 reactie

ABN Amro: herstel komkommermarkt in 2010 beperkt

ABN Amro verwacht dat het aanbod komkommers in 2010 licht zal afnemen.

Door het slechte voorbije komkommerseizoen zullen telers uitwijken naar andere producten. Ook zullen er telers stoppen, verwacht de bank. Volgens analisten van ABN Amro kan daardoor een beperkt prijsherstel optreden. Onzekere factor blijft het weer, dat nog roet in het eten kan gooien.

Komkommertelers produceren jaarlijks tussen de 425.000 en 440.000 ton komkommers. Het gros is bestemd voor de export, maar die staat sinds 2006 onder druk. Vooral de uitvoer naar Duitsland, de belangrijkste afzetmarkt, daalde door grotere binnenlandse productie en Spaanse aanvoer. De export naar het Verenigd Koninkrijk is niet gedaald.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan komkommer

    Wat nou overstappen naar andere producten? Naar paprika zeker, laat me niet lachen!

Of registreer je om te kunnen reageren.